Kirjais Kursgård

Kohta satavuotias entinen saaristolaiskoulu tarjoaa mainiot ja luonnonläheiset tilat kokouksille, kursseille, leireille ja juhlille. Yöpyvä ryhmä voi varata koko koulurakennuksen eli bed & breakfast rakennuksen omaan käyttöönsä. Päiväksi voi varata esim. luentosalin ja päättää tapaaminen saunoen ja grillaten. Katso hinnasto tai pyydä tarjous!

 

Meillä viihtyvät mm. yhdistysten vuosikokoukset, sukujuhlat, rippileirit ja erilaiset ryhmät, jotka tulevat rentoutumaan ja viihtymään saaristossa. Järjestämme Saaristomeren Luontokoulun kanssa luontoleirikouluja, joihin voi yhdistää muutakin seikkailua.

Luentosali (isokoulu)

60 m2. Voidaan kalustaa ruokailutilaksi, luentosaliksi pöydillä ja tuoleilla (n. 45 hlöä) taikka pelkillä tuoleilla, tai sitten käyttää esim. joogaan tai tanssiin. Puulattia. Käytettävissä on myös videotykki ja fläppitaulu.

Ruokasali (pikkukoulu)

Reilun 40 m2 ruokasalissa on kahdeksan 4-5 hengen pöytää ja avotakka.

Keittiö

Ryhmille sopimuksen mukaan täyshoito taikka muu ruokailu. Voimme myös sopia, että ryhmä käyttää itse ammattimaista keittiötä.

Pihasauna

Yöpyvät ryhmät voivat maksutta käyttää puulämmitteistä pihasaunaa IKI-kiukaalla, kahdella suihkulla ja takkahuoneella. Lisämaksusta käyttöön myös sähkölämmitteinen kylpypalju (4 – 6 hlöä kerrallaan).

Grillikatos

Ryhmät voivat grillata ja laittaa ruokaa grillikatoksella.

Yöpyminen

Bed & breakfast talon toisessa kerroksessa on 8 huonetta, yhteensä 18 + 3 makuupaikkaa. Huoneille 1-7 WC:t ja suihkut ovat yhteiset ja sijaitsevat samassa kerroksessa käytävällä.

  • Huone 1: Tilava 2 hengen huone lisävuoteella (vuodesohva).
  • Huone 2: Tilava 2 hengen huone lisävuoteella (vuodesohva).
  • Huone 3: Tilava 2 hengen huone lisävuoteella (vuodesohva).
  • Huone 4: Pieni 2 hengen huone kerrossängyllä.
  • Huone 5: Pieni 2 hengen huone kerrossängyllä.
  • Huone 6: Tilava huone 4 hengelle, joista 2 kerrossängyssä. Lisäksi vuodesohva.
  • Huone 7: 2 hengen huone kerrossängyllä.
  • Huone 8 (opettajan huone): Kahden hengen huone omalla pienellä WC- ja suihkutilalla.

Jos tarvitaan lisää majoitustilaa, käytetään 10- tai 13-hengen mökkejä. Majoituspaikkoja on kaiken kaikkiaan n. 55 henkilölle.

Esimerkkejä ohjelmista ryhmille

Elo-syyskuun iltoina paikallisten lepakoiden havainnointia lepakkotutkilla ja tietoa lepakoista.

Kävely ja tutustuminen Västerängin lammastilaan ja sen muihin eläimiin Ytterstholmissa (3 km).

Retki ilmaisella yhteysaluksella muihin saariin. Käy vaikka Gullkronassa syömässä tai lähde Brännskäriin, josta voi varata erilaisia jännittäviä aktiviteettejä.

Erätaitojen harjoittelua,  retkikeittimen, kompassin, tulusten yms. käyttöä.

Katso myös Saaristomeren Luontokoulun ohjelmia – näistä voimme räätälöidä ryhmällesi sopivia!

 

Vuokrattavana on neljä aikuisten ja yksi lasten polkupyörä, kaksi soutuvenettä ja yksi kanootti. Melontaa ryhmille tilattavissa, kuten myös esim. moottoriveneitä, lisää polkupyöriä yms.